|

خبر

حجم نقدینگی از مرز ۲۶۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد حجم نقدینگی کشور در پایان خرداد امسال به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان می‌دهد. به گزارش بانک مرکزی، براساس محاسبات اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۱۳۹۹.۳.۲۹ به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین حجم پایه پولی در پایان خرداد ۱۳۹۹ به ۳۸۳۴.۷ هزار میلیارد ریال رسیده که در مقایسه با پایان سال قبل ۸.۸ درصد رشد داشته است. مقایسه آمار رشد نقدینگی با رقم مشابه سال گذشته (۵.۳ درصد) حاکی از آن است که تحت تأثیر حمایت‌های صورت‌گرفته از خانوارها و فعالان اقتصادی در پی شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش میزان تنخواه‌گردان دولت در سال جاری، رشد نقدینگی در مقایسه با سال گذشته دو واحد درصد افزایش یافته که امری مورد انتظار بوده است. بانک مرکزی حسب وظایف قانونی و تخصصی خود روند تحولات متغیرهای پولی و اعتباری را مستمر رصد و نظارت می‌کند و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید ایجاد‌شده در حوزه سیاست‌های پولی و عملیات بازار باز، نسبت به هدایت متغیرهای پولی و نرخ سود در مسیر مورد نظر در چارچوب هدف تورمی خود اقدام می‌کند. در این زمینه می‌توان به زمینه‌سازی مناسب بانک مرکزی برای عرضه و فروش اوراق بدهی دولتی از طریق کارگزاری این بانک و نیز اقدام اخیر بانک مرکزی در زمینه اعلام نرخ سپرده‌پذیری از بانک‌ها در سطح ۱۰ درصد و در ادامه افزایش آن به سطح ۱۲ درصد اشاره کرد.

فروش متری مسکن در بورس از هفته آینده مدیرعامل بورس تهران گفت: یکی از اهداف بورس جدید املاک، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز سالانه در بخش مسکن به‌صورت متری خواهد بود. به گزارش مهر، علی صحرایی با حضور در بخش خبری ۲۱ سه‌شنبه شبکه یک سیما افزود: هفته آتی بورس املاک و مستغلات و امتیازات راه‌اندازی خواهد شد که طبق اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف است برای اقشار کم‌توانمند جامعه با اولویت و کارگران مسکن فراهم کند. او گفت: در این بورس امتیازات، پروژه‌ها و زمین لازم برای اینها عرضه خواهد شد.صحرایی افزود: بورس جدید در این زمینه افتتاح خواهد شد و پنجمین بورس کشور است و کار تخصصی این بورس معاملات دارایی‌های مالی مبتنی بر املاک برای تأمین مالی است.وی گفت: در این بورس آپارتمان هم معامله می‌شود. صحرایی افزود: هدف اول پایین‌آمدن قیمت نهایی برای مصرف‌کنندگان است و باید اطلاعات بیشتری در اختیار مردم قرار بگیرد و هدف دوم این بورس سرمایه‌گذاری و پس‌انداز سالانه در مسکن به‌صورت متری خواهد بود تا نگرانی افزایش قیمت‌ها را برطرف کند.

بلوکه‌کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتری ممنوع است بانک مرکزی در بخش‌نامه‌ای خطاب به شبکه بانکی اعلام کرد بلوکه‌کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها ممنوع است. به گزارش مهر، بانک مرکزی در بخش‌نامه‌ای خطاب به شبکه بانکی با اعلام اینکه بلوکه‌کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها ممنوع است، یادآور شد در‌صورتی‌که بانک‌ها قصد دارند معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به‌صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده بپذیرند، باید سود علی‌الحساب به آن سپرده تعلق بگیرد. براساس مفاد بخش‌نامه‌های پیشین در سال‌های گذشته، بلوکه‌کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است. در این میان براساس گزارش‌های دریافتی، برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی براساس توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به‌صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده قرض‌الحسنه جاری یا سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز مسدود کرده و توثیق می‌کنند. اگرچه این رویه منوط به آن که قبل از اعطای تسهیلات باشد و با توافق و رضایت تسهیلات‌گیرنده انجام شود، منع مقرراتی ندارد؛ بااین‌حال به‌منظور پیشگیری از تخطی از حداکثر نرخ سود تسهیلات بانکی مصوب شورای پول و اعتبار، در‌صورتی‌که وفق توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، بخشی از وثایق به‌صورت نقدی و در قالب مسدود‌کردن سپرده توثیق می‌شود، سپرده یاد‌شده باید در قالب حساب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار باشد و با احتساب و پرداخت سود علی‌الحساب به آن، معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده که هم‌اکنون در شبکه بانکی کشور مبنای عمل است، انجام شود.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها