|

مدیرعامل «صندوق اعتباری هنر» در نشست رسانه ای عنوان کرد :

برای شب عید، مبلغی به عنوان کمک هزینه بیکاری هنرمندان توزیع می شود

برای شب عید، مبلغی به عنوان کمک هزینه بیکاری هنرمندان توزیع می شود

سید حسین سیدزاده ، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، در تازه‌ترین نشست خبری که روز یکشنبه بیست و چهارم اسفندماه در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار شد به تشریح عملکرد صندوق اعتباری هنر در سال ۱۳۹۹ و سیاست‌های حمایتی در ایام کرونا پرداخت.

سیدزاده در ابتدای این نشست خبری بیان کرد: «سال سخت و عجیبی را پشت سر گذاشتیم و از این حیث در یک مقطع حساسی بودیم که بلایی جهانی بود و همه را در هم پیچید. بدون تردید تاریخ دوران زندگی ما به دوران قبل و بعد از کرونا تقسیم می‌شود که اگر خاطراتش را به فرزندانمان بگوییم به سختی باور می‌کنند و امیدوارم اسنادی داشته باشیم که چه مقطعی را گذرانده‌ایم. بزرگترین گواه هم البته این است که بسیاری از مردان و زنان ایران را از ما گرفت که ما حتی نتوانستیم بر سر مزار آن‌ها باشیم. به همین جهت امروز به شکلی نمادین هنرکارت علی اکرمی و روح‌الله رجایی دو عزیز روزنامه نگاری که طی ماه‌های گذشته به دلیل ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفتند به خانواده این عزیزان تقدیم می‌شود».

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در نشست رسانه ای پایان سال 1399 در بخشی از سخنان خود، در خصوص پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد :« صندوق در حوزه بیمه تأمین اجتماعی به عنوان نهاد واسطه و حمایتی هنرمندان را معرفی می کند. این بیمه در قالب بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد است» .

او افزود:« صندوق اعتباری هنر 10 درصد از ۱۸ درصد حق بیمه را پرداخت می کند. با همکاری سازمان تأمین اجتماعی به دنبال ساماندهی بیمه هنرمندان هستیم. در تلاشیم در سال ۱۴۰۰ بیمه اعضا را ۲۷ درصدی کنیم که سرانه درمان را هم شامل شود» .

سپس او به عملکرد صندوق در ایام کرونا اشاره کرد و توضیح داد:« با تمام محدودیت های، حق بیمه تأمین اجتماعی و سرانه درمان سه ماه اول سال ۹۹ به ۳۷ هزار بیمه شده پرداخت شد که سازمان تامین اجتماعی در این راه همکاری خوبی با صندوق انجام داد. همچنین در اقدامی دیگر بیمه درمان تکمیلی رایگان فصل تابستان 26 هزار بیمه شده پرداخت شد» .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر افزود: «پرداخت کمک هزینه معیشتی به بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر مستمری بگیر عضو ، صدور بیمه نامه کرونا برای تمامی ثبت نام کنندگان هنرکارت، پرداخت کمک هزینه ایام بیکاری کرونا از جمله اقدامات دیگری بود که طی این ایام از سوی صندوق به هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه ارائه شد» .

سیدزاده یادآور شد:«در مقایسه با سال قبل حمایت های انجام شده از اعضای صندوق از رشد قابل توجهی برخوردار بود ضمن اینکه هنر کارت -این آرزوی دیرینه فرهنگ و هنر- در سال جاری راه اندازی شد» .

مدیر عامل صندوق با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ هزار نفر در هنر کارت ثبت نام کرده اند یادآور شد: « ۶۳ هزار نفر از ثبت نام کنندگان عضو صندوق اعتباری هنر هستند و برای بیش از 58 هزار نفر از این افراد کمک هزینه بیکاری ناشی از کرونا پرداخت شده است. تا کنون 43 هزار هنرکارت برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه صادر شده است و در کنار ارسال هنرکارت های استانی، بیش از ۱۰ هزار هنر کارت در تهران توزیع شده است» .

او با تاکید بر اینکه هنر کارت یک شبکه مالی و شفاف است، به برنامه ۱۴۰۰ صندوق اعتباری هنر در مورد هنر کارت اشاره کرد و گفت:« بنا داریم در سال آینده این روند را در کنار فراهم کردن امکانات رفاهی و خرید ارزاق برای هنرمندان ادامه دهیم» .

او با اشاره به اینکه تصویر ما از کرونا مبهم است و بنا بر گزارش های ستاد مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۰ هم همین رویه ادامه دارد و هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه کمابیش وارد رونق کسب و کار نخواهند شد، خاطرنشان کرد:« پیشنهاد شد برای شب عید، مبلغی به عنوان کمک هزینه بیکاری هنرمندان توزیع شود بر این اساس برای همه هنرمندان که در هنرکارت ثبت نام کرده اند مبلغی معادل عیدی کارمندان دولت یعنی یک و نیم میلیون تومان واریز می شود که تمامی این هنرمندان می‌توانند از طریق هنر کارت دریافتی یا مراجعه به بانک این پول را برداشت کنند» .

سیدزاده در ادامه گفت: «پیگیر هستیم در حوزه بیمه تأمین اجتماعی اعضای صندوق، در صورت امکان، برای ابتدای سال ۱۴۰۰ حق بیمه دو ماه اول سال یعنی فروردین و اردیبهشت را به صورت رایگان پرداخت کنیم» .

او افزود: «خوشبختانه در دی ماه سال ۹۹ و با همکاری بیمه سامان همه اصحاب فرهنگ و هنر تحت پوشش بیمه کرونا قرار گرفتند که در کنار مزایای زیاد، خسارت ایام بستری هم شامل این بیمه می شود. ضمن اینکه در سال ۹۹ ، برای همه اعضا سه ماه بیمه تکمیلی را رایگان محاسبه کردیم» .

به گفته مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، تخصیص 351 وام به سالن های سینمایی و سینمادارن و ۴۵ وام به تماشاخانه ها در سال 99 عملیاتی شد. همچنین طرح کمک مستمری برای کسانی که هیچ درآمدی ندارند و نیز طرح تکریم با پرداخت ماهانه ۸۰۰ هزار تومان به هنرمندان تحت پوشش اجرایی شد» .

او ادامه داد: در سال ۹۹ نزدیک به 230 میلیارد تومان تسهیلات و اقدامات حمایتی ارایه شد؛ از حق بیمه تا وام و سایر موارد در حالی که بودجه دریافتی صندوق در حدود ۷۹ میلیارد تومان بود» .

سیدزاده با تاکید بر اینکه در سال ۹۹ تسهیلات کارآفرینی، بلاعوض و ضروری رشد چشمگیری داشت، ادامه داد: «در سال ۹۹ در حوزه فرهنگ و هنر به تمامی تقاضاهای دریافت تسهیلات رسیدگی و به تمام افراد متقاضی واجد شرایط وام پرداخت شده است» .

او در خصوص افزایش آمار متقاضیان عضویت گفت:« در سال جاری فقط 10 هزار نفر عضو صندوق شدند که حکایت از تقاضای عضویت و جذب هزار نفر در ماه دارد» .

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اینکه در سال آتی دو محصول و طرح برای معرفی داریم، توضیح داد:« طرح سایه که مکمل فعالیت ما در حوزه فرهنگ و هنر است؛ سایه، سامانه یکپارچه هنرمندان است که در دسترس همه مبادی حمایتی به حوزه فرهنگ و هنر قرار خواهد گرفت تا تعامل با اصحاب فرهنگ و هنر با این طرح به صورت بهینه انجام شود. ضمن اینکه بهره مندی اعضا از خدمات را شفاف سازی می کند. این سامانه یکی از کلان‌ترین سامانه‌های وزارت ارشاد خواهد بود» .

او ادامه داد: «محصول دیگر طرح پروانه است که در سال ۱۴۰۰ رونمایی می شود، یک بازار برای اعضای فرهنگ و هنر است که به همه افراد امکان داشتن ویترینی برای معرفی کار مهیا کرده و در دسترس عموم خواهد بود. در این طرح، هنرمند می تواند آثار و تولیدات خود را به نمایش بگذارد اعم از اطلاعات تماس‌ و کارهای خود تا از این طریق با سایر هنرمندان ارتباط برقرار کند . در کنار این پلتفرم، بازاری شکل می گیرد و وظیفه ما بازارگردانی و رونق دادن به آن است و در حال حاضر نزدیک به ۹ هزار اثر در پروانه ثبت شده است. طرح پروانه بازار نوپایی است که جهت ارایه خدمات هنری بهینه، کمک همه هنرمندان را می طلبد تا بتواند نگرانی اقتصادی هنرمندان را مرتفع کند».

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها